dilluns, 25 de març del 2013

El Cocktail

El Cocktail.

Estaria d'acord amb la frase que defineix el cocktail com "una mescla equilibrada de dues o més begudes, que dosificades correctament produeix un sabor diferent, en el qual ninguna destaca considerablement".

Si més no, el cocktail és la mescla d'un aiguardent amb altres begudes. Ja siguin aquestes, licors, vermouths, refrescos, sucs o bitters.

Historia.    

L'origen de la paraula cocktail és incert avui dia. La paraula cocktail traduïda literalment de l'anglès significa "cua de gall". Una llegenda diu que el cock-tail fa referéncia al nom d'una taverna de mariners on servien unes mescles misterioses, fetes amb diferents combinacions

Hi ha una altra que diu que la paraula neix en les tavernes  angleses del segle XVI. On es mesclaven les restes dels barrils i després es venien a baix preu. (cock: gall/matón, tailing: residu). La beguda dels mil homes.   

L'origen de la cocteleria que avui coneixem es remonta a l'època de la llei seca. Als anys 20 amb la prohibició de l'alcohol es van fer populars les begudes de producció il·legal. Aquestes eren de baixa qualitat i molt fortes, de forma que la gent les mesclava amb sucs per a disimular el seu fort gust.
Un cop abolida la llei, aquestes mescles van continuar fent-se per plaer...                                                                                                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada